EGY CSODÁLATOS UTAZÁS

TÖRTÉNETÜNK

Image depicting Omorovicza heritage

GYÓGYVIZEK AZ ÓKORBÓL

Az Omorovicza története 2000 évvel ezelőtt kezdődött, ekkor fedezték fel Magyarország termálvizeinek gyógyerejét, és építették az első fürdőket.

A magyar termálvizek egyedülálló gyógyhatásának titka a régió egyedi földtani tulajdonságaiban rejlik. A földkéreg itt vékonyabb, így a víz - miközben a felszín felé tör -, az értékes ásványi anyagokat hatékonyabban képes felszívni.

A gyógyvizek varázslatos hatása az ásványi anyagok és nyomelemek egyedi kombinációjából fakad.

A csodás gyógyhatás felfedezése nyomán több mint 1000 termálfürdő épült Magyarországon.

Image of Budapest

BUDAPEST

A magyar főváros két részből, Budából és Pestből áll, melyek eredetileg két külön városként épültek a Duna két oldalán. Budát és Pestet számos híd köti össze, köztük az ikonikus Lánchíd. Budapest büszkélkedhet a világon a legtöbb termálvízforrással, 1934-ben hivatalosan is „Nemzetközi Fürdőváros” lett.

Az Omorovicza család az 1880-as években építtette Budapesten a híres Rácz fürdőt egy oszmán török fürdő területén, melyet az 1560-as években egy középkori gyógyforrás felé emeltek.

Image of the founders

ALAPÍTÓK

Az ezredfordulón Stephen de Heinrich de Omorovicza Budapesten élt, amikor találkozott Margarettel, az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségén dolgozó amerikai diplomatával.

Stephen elvitte Margaretet a családja által építtetett fürdőkbe, és a pár – miután szó szerint a saját bőrén tapasztalta a vizek gyógyító hatását -, eldöntötte, hogy mélyebben tanulmányozza és kihasználja a csodás gyógyerőben rejlő lehetőségeket.

Stephen de Heinrich de Omorovicza Founder/CEO and Margaret de Heinrich Co-Founder
Szabadalmaztatott Technológia THE HEALING CONCENTRATE

Szabadalmaztatott Technológia THE HEALING CONCENTRATE

Stephen és Margaret felkérésére a Társulat teljes kapacitásával azon kezdett el dolgozni, hogy a gyógyvizek jótékony tulajdonságait kozmetikai termékcsalád formájában hasznosítsák. 


Közösen fejlesztették ki és szabadalmaztatták a Healing Concentrate™ technológiát, mely egyedülálló módon juttatja el a gyógyhatású ásványi anyagokat a bőr legmélyebb rétegeibe.

Omorovicza Science

TUDOMÁNY A BŐRÁPOLÁS SZOLGÁLATÁBAN

Az Omorovicza létrejöttében nagy szerepe volt annak, hogy Stephen és Margaret felkereste a Magyar Dermatológiai Társulat vezetőjét, akit korábban a C-vitamin felfedezéséért Nobel-díjjal jutalmaztak.

A termálvizek fürdőzők bőrére gyakorolt jótékony hatása közismert, a gyógyfürdőkben az ásványi anyagok „rátapadnak” a bőrre. Az azonban kevésbé ismert tény, hogy azok nem szívódnak fel, biológiailag nem hasznosulnak.

Annak érdekében, hogy a csodás gyógyhatás érvényesülni tudjon, meg kellett találni a módját annak, hogy az ásványi anyagok bekerüljenek az epidermisz mélyebb rétegeibe.

Image of pure, natural ingredients

A BŐR 9 ELLENSÉGE

Stephen és Margaret hisznek abban, hogy a jövő szépségápolása nem tartalmaz káros, szükségtelen szintetikus összetevőket, melyek eltömítik a bőrt és akadályozzák a lélegzésben. Az Omorovicza ezért zéró-toleranciát hirdetett a káros összetevők ellen, minden terméke mentes ezektől az anyagoktól.

Meggyőződésük, hogy a jövő szépségápolásában fontos szerep jut az ősi, természetes gyógyhatású összetevők hasznosításának a rohamosan fejlődő tudományos technológiákon keresztül.


  • 1. PARABÉNEK
  • 2. GLIKOLOK
  • 3. ÁSVÁNYI OLAJOK
  • 4. SZILIKON
  • 5. FTALÁTOK
  • 6. NÁTRIUM (SODIUM) LAURIL SZULFÁT
  • 7. MESTERSÉGES SZÍNEZÉKEK
  • 8. MESTERSÉGES ILLATANYAGOK
  • 9. KÉMIAI FÉNYVÉDŐK

Cruelty Free International

CRUELTY FREE

A Omorovicza elkötelezett az állatkísérlet mentesesen előállított szépségápolási termékek mellett és büszkék vagyunk arra, hogy a Leaping Bunny program által jóváhagyott szépségápolási márka lehetünk. A globális program keretein belül a Leaping Bunny jogi követelményei előírják, hogy termékek előállítása az első összetevőtől a késztermékig állatkísérlet- és erőszakmentesen történjen.

A Omorovicza minden arc- és testápolási termékét a Cruelty Free International Leaping Bunny program keretein belül jóváhagyták, amely a leghitelesebb minősítés nemzetközileg.

Betartjuk a rögzített határidőre vonatkozó irányelveket és proaktívan figyelemmel kísérjük beszállítóinkat, hogy termékeink továbbra is megfeleljenek a Leaping Bunny program kritériumainak. Beszállítóinkat független hitelesítésnek vetjük alá.

A Cruelty Free International, a Leaping Bunny és a Leaping Bunny kritériumokkal kapcsolatos további információkért látogasson el a Cruelty Free International oldalra.