Termékek

A fényvédők használatának fontossága: Fiatal, feszes, egészséges bőr

A napsugárzás hosszú távon károsan hathat a bőrre, így az SPF tartalmú bőrápolók használata nem csak nyáron, hanem egész évben javasolt. Olvasson tovább és tudjon meg többet a fényvédők előnyeiről és arról, hogy miként válassza ki az Önnek legmegfelelőbbet.  

A fényvédők előnyei: Miért kell mindennap fényvédőt használni?  

A napsugárzás károsan hat a bőrre, a fiatal, feszes és egészséges bőr legnagyobb ellensége.  

  • Finom vonalak és ráncok kialakulásához vezet: Az UV sugarak károsítják a bőrben található kollagént és elasztint (amelyek a bőr feszességéért és rugalmasságáért felelősek), ezáltal megjelenhetnek a bőrön az idő előtti finom vonalak és ráncok.  
  • Kiszárítja a bőr: Csökkenti a zsírsavak koncentrációját a bőrben. Ennek hiányában a bőr dehidratálttá, fakóvá és fénytelenné válik.  
  • Lassítja a bőrsejtek megújulását: Az UV sugarak lassítják a bőrsejtek megújulását, így nem tudnak távozni róla az elhalt hámsejtek, amelyek eltömíthetik a pórusokat.  
  • Egyenetlen bőrtónushoz vezet: A napkárosodás hatására pigment-, és sötét foltok jelenhetnek meg a bőrön, egyenetlen bőrtónust okozva.  

 

Melyik fényvédő a legjobb 

Megfelelő védekezéssel a napsugárzás okozta bőrkárosodás megelőzhető. Ennek legjobb módja az SPF tartalmú termékeket minél korábbi beépítése a mindennapi bőrápolási rutinba, mivel a későbbiekben az érettebb bőrön okozott károsodások már nehezebben fordíthatóak vissza. Nagyon fontos azonban, hogy a bőrünknek megfelelő SPF tartalmú terméket építsük be a rutinunkba.

Válasszon széles spektrumú fényvédőt 

Mindig olyan SPF tartalmú terméket válasszon, amely védelmet nyújt az UVB (kipirosodást és napégést okoz) és UVA (a bőr mélyebb rétegeibe hatol, hosszú távú bőrkárosodás okoz) sugarak ellen.  

A megfelelő, széles spektrumú fényvédő megvédi a bőrt mind az UVB és UVA sugarak káros hatásaitól. Ennek használata a leghatékonyabb módja a finom vonalak és ráncok megjelenésének megakadályozására.  

Válasszon legalább SPF 30 vagy annál magasabb faktorszámú terméket  

Használjon legalább SPF 30 faktorszámú fényvédőt, mivel az ennél alacsonyabb számú termékek nem biztosítanak megfelelő védelmet az UVB sugarak ellen.

Válasszon ásványi fényvédőt  

Az ásványi fényvédő megakadályozza, hogy a káros sugarak elérjék a bőr felszínét. Az ásványi fényvédő a legjobb választás, amennyiben szeretné megelőzni és csökkenteni a napsugárzás okozta bőrkárosodás esélyét.  

Az Omorovicza Ásványi Fényvédő SPF 30 cink-oxid és titán-dioxid hatékony kombinációját tartalmazza, amely széles spektrumú védelmet nyújt az UVA/UVB sugarak ellen. Könnyű formulája nem tömíti el a pórusokat és nem okoz irritációt.Elhalványítja a ráncokat és a bőr egyenetlenségeit, sima és matt hatást biztosít miközben teljes védelmet nyújt. Használja reggelente hidratálás után, majd két óránként ismételje meg felvitelét. Omorovicza

Omorovicza

Író és szakértő