Szakértői Tipp

Miért fontos a dupla tisztítás? Hogyan csináljuk?

double cleansing method

Az elmúlt évtizedekben minden szépség terapeuta megtanulta és gyakorolta a dupla tisztítás fontosságát, ez az arckezelés első lépése, melynek során eltávolítjuk a sminket, a fényvédőt és a szennyeződéseket, hogy az arcbőr teljesen tiszta lehessen az arckezelés alatt. A dupla tisztítás manapság már az otthoni arcápolási rituáléban is kulcsfontosságú szerepet tölt be, főleg a japán és a koreai bőrápolási rutinok mintájára – de mi is pontosan a dupla tisztítás és miért ennyire fontos?

Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni.

Mi az a dupla tisztítás?

A dupla tisztítás egy kétlépéses rituálé, amellyel az esti bőrápolási rutin kezdődik. Egy tisztító olaj, balzsam vagy micellás víz segítségével eltávolítjuk a sminket, a fényvédőt és a szennyeződéseket a bőr felszínéről, majd egy vízbázisú krémet, tejet, habot vagy gélt használunk ahhoz, hogy célzottan kezeljünk egy problémát és előkészítsük a bőrt a következő lépésekre.

A dupla tisztítás előnyei

A smink és a szennyeződések eltávolítása – amelyek károsan hatnak a bőrre és az öregedés első jeleinek kialakulásához vezetnek – és a dupla tisztítás minden bőrtípus számára rendkívül fontos. Főleg azoknak, akik rendszeresen használnak sminket, fényvédőt, ki vannak téve a környezet káros hatásainak vagy problémás, aknéra hajlamos bőrük van.

A dupla tisztítás előkészíti a bőrt a bőrápolási rutin további lépéseire, elősegíti, hogy a szérumok és a hidratálók a bőr mélyebb rétegeibe, az epidermiszbe jutva hatékonyabban fejthessék ki hatásukat. A rituálé rendszeres alkalmazásával bőrünk tisztább, fiatalosabb és természetesen ragyogó lesz.

Hogyan alkalmazzuk a dupla tisztítást?

1. Lépés: Távolítsuk el a sminket egy tisztító olaj segítségével

A dupla tisztítás első lépéseként egy olaj bázisú tisztítót (tisztító olaj vagy balzsam) használjunk az arcunkon és a szemkörnyéken, hogy eltávolítsuk a sminket és a szennyeződéseket. Egy micellás vízzel átitatott vattakoronggal is áttörölhetjük az arcot és a nyakat.

Próbálja ki a Termál Tisztító Balzsamot vagy a Barackos Micellás Tisztítót.

2. Lépés: Tisztítás másodjára

Az első lépés után a bőr tiszta, így a második lépéssel már csak a fennmaradó szennyeződéseket távolítjuk el és célzottan koncentrálunk egy adott bőrproblémára és előkészítjük a bőrt a következő lépésekre.

 • A száraz és aknéra hajlamos bőrre, a finom vonalak és szarkalábak halványítására egy gyengéd tisztító tej javasolt, amely a benne található tápláló olajokkal és vajakkal hidratál.
 • Olajos és kombinált bőrre tisztító hab használata javasolt, amely elősegíti a bőr egészséges egyensúlyának fenntartását.
 • Aknéra hajlamos bőrre mélytisztító iszapos tisztító javasolt, amely csökkenti a pattanások kialakulását.

Tisztítók dupla tisztításhoz

 1. Olaj bázisú tisztító balzsam
  Vásárlás omorovicza-hu

  Olaj bázisú tisztító balzsam

  A Termál Tisztító Balzsam tökéletes a dupla tisztítás első lépéseként, amely a gyógyító magyar iszap erejét használja. Gyengéden tisztít, eltávolítja a szennyeződéseket és a sminket, még a vízálló szempillaspirált is.

  Kis mennyiséget dörzsöljön szét az ujjai között, és vigye fel teljes arcára. Gyengéden, körkörös mozdulatokkal masszírozza be, majd alaposan törölje le langyos, nedves kozmetikai kesztyűvel. Bőre tiszta, hidratált és puha lesz.

  Vásárlás ingyenes szállítással
 2. Micellás vízzel átitatott vattakorong
  Vásárlás omorovicza-hu

  Micellás vízzel átitatott vattakorong

  Sminkeltávolításra is alkalmas, a Barackos Micellás Tisztító korongjai természetes micellás oldattal vannak átitatva, amelyek eltávolítják a szennyeződéseket és a sminket (a vízálló szempillaspirált is).

  Törölje át szemhéját, arcát és nyakát ezekkel a korongokkal, hogy bőre megújulhasson, tiszta és puha legyen.

  Vásárlás ingyenes szállítással
 3. Tisztító tej száraz, érett, aknéra hajlamos bőrre
  Vásárlás omorovicza-hu

  Tisztító tej száraz, érett, aknéra hajlamos bőrre

  Körömvirág-, barackmag olaj és sheavaj keverékét tartalmazza, a Kasmír Arctisztító egy lágy tisztító tej, amely gyengéden távolítja el mindennapi szennyeződéseket anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt.

  Masszírozza nedves bőrébe második tisztítóként, majd öblítse le. Használatával bőre tiszta lesz és olyan puha, akár a kasmír.

  Vásárlás ingyenes szállítással
 4. Habzó tisztító olajos, kombinált és egyenetlen bőrre
  Vásárlás omorovicza-hu

  Habzó tisztító olajos, kombinált és egyenetlen bőrre

  A Tisztító Hab tisztító és frissítő szulfátmentes formulája eltávolítja az összes sminket és szennyeződést anélkül, hogy csökkentené a bőr nedvességtartalmát.

  Masszírozzon egy borsónyi mennyiséget második tisztítóként bőrébe, majd öblítse le. Használatával elősegíti bőre egyensúlyának fenntartását.

  Vásárlás ingyenes szállítással
 5. Méregtelenítő iszapos tisztító aknéra hajlamos, pattanásos bőrre
  Vásárlás omorovicza-hu

  Méregtelenítő iszapos tisztító aknéra hajlamos, pattanásos bőrre

  A gyógyító magyar iszap és az esszenciális olajok keverékének segítségével az Iszapos Tisztítókrém tisztán tartja a pórusokat, csökkenti a pattanások és bőrhibák megjelenését.

  A Termál Tisztító Balzsam használata után masszírozzon körkörös mozdulatokkal borsónyi mennyiséget nedves bőrébe, majd öblítse le langyos vízzel.

  Vásárlás ingyenes szállítással


Omorovicza

Omorovicza

Író és szakértő