Expert Advice

Petró Beáta – Az Omorovicza Vezető Terapeutája

2009-ben csatlakoztam az Omorovicza csapatához, az első arckezelésem után, amit Harsányi Adrienne, az Omorovicza Vezető Trénere és Terapeutája végzett. Az élmeny és a készítmények annyira meggyőztek, hogy nem volt kérdés számomra, az Omoroviczánál szeretnék dolgozni. Emellett sokszor vagyok külföldi kiküldetésben és büszkén képviselem ezt a csodás magyar márkát bárhol a világon. Bármerre járok viszem a méltán elismert magyar kozmetikusok tehetségének és tudásának hírét.

Tavasszal a bőrmegújítás kerül fókuszba. Megszabadítjuk a bőrfelszínt az elhalt hámsejtektől, feltöltjük és hidratáljuk a bőrt, hogy üdén kezdjük a testi és lelki megújulás időszakát.

Ilyenkor egyre több időt töltünk kint a szabadban és az első napsugarak is megjelennek. Fontos megjegyezni, hogy bár a Napnak még nincs olyan ereje, mint a nyári időszakban, azért már most is érdemes minden nap fényvédőt is alkalmaznunk.

Szeretném bemutatni az én tavaszi bőrápolási rutinomat és kedvenc termékeimet.

1. Lépés – Tisztítás

Kímélő Arcradír

Ennek a lemosónak mind a grapefruit illata, mind az állaga azonnali felfrissülést idéz elő. Használatával kellemesen indul a nap.

Természetes AHA sav tartalma és a benne található luffa részecskék gyengéden eltávolítják az elhalt hámsejteket, üdévé és ragyogóvá varázsolják a bőrünket. Nyugodtan használhatjuk reggeli és esti tisztítónak is, miután már megváltunk a sminkünktől. Moringa-mag peptid tartalma segít a bőrünket megvédeni a környezet káros hatásaitól, míg a vörösalga kivonat filmréteget képez a bőrön, ezzel gátolva a bőr öregedését. Enyhe arctónusvilágosító hatása miatt is kedvelem, különösen tavasszal és nyáron. Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk nedves bőrünkbe.

2. Lépés – Tonizálás

Omoressence

Nem tudom elégszer hangsúlyozni ennek a kozmetikai csodának a nélkülözhetetlen pozitív hatását a bőrünkre nézve. Az állaga az arcpermetek/tonikok és a szérumok közé tehető. Enyhén hűsítő, azonnali hidratáló hatású esszencia, amely visszaadja a bőr tömörségét, feszességét és megszünteti a bőr belső feszítő, kellemetlen érzését. Csökkenti a bőr pirosságát, miközben támogatja a rákerülő szérumok mélyebben történő felszívódását. Egyszóval elhagyhatatlan része a napi bőrápolási rutinnak. Használjuk minden nap reggel és este arctisztítás után, a szérumok alkalmazása előtt.

3. Lépés Szérum

Napi C-vitamin

Ez a szérum nem véletlenül az egyik legnépszerűbb választás. Kiváló öregedésgátló és feszesítő hatása mellett több összetevője is dolgozik a pigmentfoltok elhalványításán és a bőrtónus kiegyenlítésén. A C-vitamin egy stabil formuláját tartalmazza, így akármikor érintkezik levegővel nem gyengül a hatása. Véd a káros környezeti hatások ellen és elősegíti a kollagéntermelést. Egész évben alkalmazható, de ahogy megjelennek az első napsugarak különösen ajánlott a használata reggel és akár este is. Hidratál, feszesít, halványít, fiatalít. Mi egyébre lehet még szükségünk?

4. Lépés – Hidratálás

Kényeztető Nappali Krém

Ez egy igazán különleges újdonság. A textúrája miatt szerelem első érzésre a vele való találkozás. Nagyon hamar felszívódik és minden, azaz MINDEN bőrtípus számára jó választás. Végre egy nappali hidratáló, amivel nem tudunk mellényúlni! Kívül- belül védi a bőrsejteket, elősegíti a kollagéntermelést és egész nap tart a hidratáló hatása. Az illata fenomenális! Helyezzük fel a szérumot követően, majd használjunk fényvédőt.

Tipp: Tisztelt Uraim! Ha fogalmuk sincs a párjuk bőrtípusáról, de meg szeretnék lepni Őt, ez a biztos választás!

+ 1 Tipp: Az esti rutin kiegészítő lépése – Maszk

Arany Hidralifting Maszk

Ha létezik szerelem az ember és kedvenc kozmetikuma között, akkor számomra ez az! Az állaga olyan, mint egy habkrémé, az illata pedig a damaszkuszi rózsa illatát juttatja eszünkbe. Felhelyezést követően érezhetjük, ahogy ennek a krémes maszknak az aktív hatóanyagai azonnal elkezdenek dolgozni. Gyönyörűen feltölti és feszesíti a bőrünket, miközben nyugtatja az érzékenységet és a pirosságot. Használjuk heti egy vagy két alkalommal, hogy látványosan csökkentsük az öregedés jeleit.

Tipp: Fújjuk a tetejére a Magyar Királynő Permetet, így aktiválva a maszkban lévő hialuronsavat.

Tavaszi Bőrápolási Rutin


Omorovicza

Omorovicza

Író és szakértő